Mořský burger

  • Celer a mrkev
    • – nakrájené na menší kousky a předrestované na kapce oleje
  • Bílá cibule – jedna malá
  • Cizrna vařená nebo z plechovky – 8 lžic
  • Česnek – stroužek
  • sůl (uzená), černý pepř a tamari

To vše rozmixujeme a přimícháme, předem v horké vodě namočenou, drcenou mořskou řasu – Wakame a pražené loupané slunečnicové semínko. Jako pojidlo můžeme přidat kukuřičnou strouhanku a lněné semínko. Grilujeme nebo pečeme v troubě.

Sojanéza
Vyěleháme dva díly oleje a jeden díl neslazeného sojového mléka a trochu citronové šťávy. Dochutíme kapary, solí, pepřem, česnekem a sekaným čerstvým koprem.

Řepný burger

  • Červená řepa – jedna velká
  • Bílá cibule – jedna malá
  • Cizrna vařená nebo z plechovky – 4 lžíce
  • Česnek – stroužek
  • sůl (uzená), barevný pepř, lžíce Dijonské hořčice

Vše rozmixujeme a necháme odkapat šťávu. Pak přimícháme čerstvé sekané bylinky (šalvěj, tymián, majoránku, estragon. Jako pojidlo můžeme přidat kukuřičnou strouhanku. Grilujeme nebo pečeme v troubě.

Sojanéza
Vyěleháme dva díly oleje a jeden díl neslazeného sojového mléka a trochu citronové šťávy. Dochutíme kapary, solí, pepřem, česnekem a uzenou paprikou.